Kies uit 125+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Gent
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Brouwerij rondleiding en Bier Degustatie in Gent

Details over dit uitje

Hoe maak je bier? Die vraag is door de Gentse bierbrouwers al eeuwenlang in verschillende vormen beantwoord. De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd in april 2009 door Annick De Splenter opgericht aan de Grote Huidevettershoek te Gent en is dé plek voor een gezellige workshop bier brouwen. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld van gisting in blinkende koperen ketels. Zij kan tijdens jullie groepsuitje of bedrijfsuitje in Gent van alles vertellen over het wonderlijke brouwproces van haar eigen pintjes!

De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. Denk aan bijvoorbeeld de merknamen: Young Pale Ale uit Gistel en Dentergems Wit, Liefmans of Lucifer uit Dentergem. Uit de ketels van haar brouwerij komt tegenwoordig Gruut Wit, Gruut Blond en allerlei andere soorten speciaalbieren. Tijdens de rondleiding wordt het brouwproces en de grondstoffen die daarvoor nodig zijn, van alle kanten toegelicht.

En nu voor het echte werk! Dat praten over bier is leuk, dat proeven is een stuk interessanter. Er wordt gesproken over smaak, wat men proeft en wat de verschillen zijn. Er worden drie verschillende soorten Gruutbieren geproefd en van bloemrijk commentaar voorzien. Santé.

Inclusief:
  • Rondleiding bierbrouwerij Gruut
  • Degustatie/proeverij drie soorten Gruutbier
  • Te boeken op de door jullie gewenste dag!

Onze workshops in Gent worden georganiseerd voor een minimaal aantal deelnemers. Het is wel mogelijk om met minder personen te boeken, mits de minimale prijs wordt betaald. De workshops van Gent Excursies kunnen ook in het Engels worden gehouden.

Combineer deze workshop met andere arrangementen van Gent Excursies

Jullie kunnen deze workshop ook gemakkelijk combineren met een gezellige boottocht door het centrum van de stad, een gezellige rondleiding of lunch en diner. Ook voor vrijgezellenfeesten bieden wij speciale combinatiearrangementen in Gent! Neem contact op met onze klantenservice voor een compleet dagje uit in Gent.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan